הרעלת שוקולד בחיות מחמד
הרעלת שוקולד בחיות מחמד
הרעלת שוקולדבעיות שיניים בחיות מחמדדלקת רחם - פיומטרהסירוסים ועיקוריםקדחת קרציותחיסונים לחתולחיסונים לכלברשימת מאמרים I
צור קשרפרויקט אימוציםמבצע החודשקישורים מעניינים בעולםקישורים מעניינים בארץגלריה חתוליםגלריה כלביםשאלות נפוצותוטרינר תורן I
מיקומינו ק.יובלמיקומינו פסגת זאבשרותי המרפאהמחירוןצוות עוזריםצוות הרופאיםאודות המרפאה בעתידאודות המרפאה בהווהאודות המרפאה בעברהתחיבותנו ללקוחותינודף הבית I
ירושלים
רח' בורוכוב 61 
מרפאת קריית היובל
026310789
025838667
שד' משה דיין 72
ירושלים
מרפאת פסגת זאב
2008-2011 כל הזכויות שמורות לד"ר בולטה אדריאן  ©
האתר נבנה ע"י בולטה אדריאן 052-6234838
הרעלת שוקולד בחיות מחמד

אנחנו אוהבים את השוקולד שלנו בצורות שונות:בקקאו, ללקק
גלידה, או לזלול טבלית שוקולד. לרוע המזל, חיות הבית שלנו רוצות לחלוק אתנו את השוקולד שלנו. חשוב להבין שהשוקולד הנו בעל תכונות רעילות לחיות מחמד. רגע לפני שאתם מתפתים לחלוק את השוקולד עם חיית המחמד עצרו חישבו  ופנקו את חיית המחמד עם חטיף המיועד לחיות מחמד
?כולנו יודעים יודעים כי ישנן מוצרים רבים המכילים שוקולד אך כיצד מייצרים שוקולד













השקיקים גדלים ישירות מגזע עץ הקקאו ואת הזרעים יש לקטוף בצורה ידנית ע"מ שלא לפגוע בעץ.את הזרעים מפצחים ומהם מוצאים את הגלעין אשר אותו מיבשים  בשמש למשך שבוע לקבלת ארומת השוקולד המוכרת.לאחר היבוש פוליי הקקאו נארזים בשקים ונשלחים למפעלי השוקולד

במפעל ישנו תהליך של ריסוק הגלעין והפיכתו לנוזל שמנוני הנקרא נוזל הקקאו הגולמי.מנוזל זה מופרדים חמאת הקקאו ואבקת הקקאו דלת השומן

:ניתן לחלק את סוגי השוקולדים המופקים ל 3 סוגים עיקריים
שוקולד מריר המכיל כ 50-60% קקאו
שוקולד ממותק המכיל כ 35% קקאו
שוקולד חלב המכיל כ 10% קקאו


ובכן מדוע השוקולד מזיק לחיית המחמד

מאחר והשוקולד מכיל כמויות גדולות של שומן. אכילת כמות גדולה של שוקולד יוצרת ריכוז שומני פתאומי במערכת העיכול, מצב היכול לגרום למצב מטאבולי של עומס על הלבלב ואף לדלקת בלבלב-פאנקראטיטיס
סימניי הסנדרום הינם הקאות,שלשול,כאב בטני,קיבה רגישה והרגשה כללית רעה
זכרו כי במקרים אלו הגורם הבעייתי הינו השומן והסוכר וזהו הגורם העיקרי לסימנים הקליניים ברוב מקרי בליעת שוקולד בחיות מחמד

השוקולד הינו גם בעל תכונות רעילות לחיות מחמד עקב שני חומרים הראשון הינו הקפאין המוכר אך את הרעילות העיקרית ניתן ליחס לחומר בשם  "תאוברומין" הנמצא בפוליי הקקאו ואח"כ מועבר לשוקולד
.ככל שהשוקולד מכיל יותר קקאו הוא רעיל יותר ולכן השוקולד המסוכן ביותר הינו השוקולד לאפיה או שוקולד מריר איכותי אשר עקב היותו בעל ריכוז גבוה קקאו מכיל כמות גדולה מאוד של תאוברומין







:תאוברומין גורם לתופעות הבאות
הקאות
שלשול
היפראקטיביות
רעידות
התקפים
דופק מואץ ההופך לדופק לא סדיר
במקרים קשים אף למוות

מינון הרעיל של תאוברומין הינו 20
מ"ג תאוברומין לכל 1קג משקל כלב לסימנים קלים עד ל40 מ"ג תאוברומין לכל 1 קג משקל כלב לסימנים חמורים

בד"כ לוקח לשוקולד כ 4 ימים לצאת מגוף הכלב. במידה ולא עברה יותר משעה מרגע בליעת השוקולד ניתן עדיין לבצע טיפול אשר יגרום לכלב להקיא את תכולת קיבתו ובכך למנוע את ספיגת השוקולד אשר עדיין בתוכה,אולם במידה ועבר זמן רב מרגע אכילת השוקולד, הטיפול הניתן הינו אשפוז,טיפול תומך וניטור מצב הכלב בצורה מסודרת
המאמר נכתב בתאריך 1/8/08
המאמר עודכן לאחרונה בתאריך 18/8/09
?אז כמה תאוברומין יש בשוקולד

בשוקולד חלב (10% מוצקיי קקאו) יש כ 150 מ"ג תאוברומין בטבליה של 100ג"ר
בשוקולד מריר רגיל (כ 35% מוצקי קקאו) יש כ 550 מ"ג תאוברומין בטבליה של 100ג"ר
ואילו בשוקולד לאפיה או שוקולד מריר אכותי (כ60% מוצקי קקאו) יש כ 750 מ"ג תאוברומין בטבליה של 100 ג"ר שוקולד

מנקודה זאת פשוט לחשב כי כלב השוקל 10קג אשר יאכל חצי חבילת שוקולד מריר נמצא בסכנה אמיתית ומקרים קשים אפילו בסכנת מוות

:לסיכום

שוקולד בכל צורותיו מכיל חומרים המזיקים לבריאות כלבים,חתולים וחיות מחמד אחרות.כעקרון ישנו מינון בו השוקולד הופך מסוכן לבריאות חיית המחמד וכן אנו רואים כי ישנה חשיבות רבה למשקל הכלב,כלבים קטנים יותר נמצאים בסיכון גבוה יותר.המלצתנו הגורפת היא לא לתת לחיית המחמד מוצרים המכילים שוקולד ע"מ להמנע מהצורך לחשב כל כמות של שוקולד שניתנה.בנוסף חשוב לציין כי כלבים אוהבים את הטעם המתוק במידה ויקבלו מוצרי שוקולד הם יחבבו את טעמו ובפעם הבאה בה תשאירו חפיסת שוקולד על השולחן הכלב יגנוב אותה

זכרו תמיד: שוקולד רעיל לכלב ולחתול


בכל חשד לבליעת שוקולד ו/או הופעת סימנים קלינים המחשידים את חיית המחמד בבליעת שוקולד יש לפנות לרופא ללא דיחוי
עציי הקקאו גדלים באזורים טרופיים.פירות העץ הינם מתוקים ומושכים אליו חיות בר כקופים האוכלים את הפרי אך לא את זרעיו המרים. הזרעים הללו אינם יכולים להשתחרר אילולא חיות הבר הפותחות את הפרי עצמו
זרעים מרים אלו המכילים טאוברומין וקפאין הינם המרכיב בפרי הקקאו ממנו מכינים את השוקולד